Na gradskim linijama u Novom Sadu i električni autobusi

Nabavku deset autobusa na električni pogon, tri univerzalna brza i pet servisnih punjača, vrijednosti 7,44 miliona eura, Grad Novi Sad je proveo u saradnji s Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Odgovorni uvjeravaju građane da će vrlo brzo osjetiti dodatni komfor u odnosu na ostale autobuse, prvenstveno zbog tišine i manje vibracija (Tanjug)

Gradskim linijama u Novom Sadu od naredne sedmice putnike će prevoziti deset novih električnih autobusa, čime počinje „nova etapa“ javnog prijevoza u Novom Sadu, objavljeno je iz Kabineta novosadskog gradonačelnika Milana Đurića.

Đurić je prilikom prezentacije autobusa u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad rekao da „Grad kontinuirano radi na modernizaciji gradskog saobraćajnog preduzeća“.

Naveo je i kako je „u posljednjih 11 godina nabavljeno 147 novih vozila, pri čemu je akcenat bio na uvođenju što većeg broja novih vozila na prirodni komprimovani gas, zbog zaštite životne sredine“, prenijela je Beta.

Šire i biciklističku mrežu

Nabavku deset autobusa na električni pogon marke „Solaris“, tri univerzalna brza punjača kao i pet servisnih punjača, vrijednosti 7,44 miliona eura, gradske vlasti Novog Sada provele su u saradnji s Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Đurić je još kazao da „Novi Sad kontinuirano širi mrežu biciklističkog saobraćaja i već treću godinu zaredom subvencioniše kupovinu bicikala, podstičući na taj način sugrađane da koriste i taj vid prevoza“.

Prema riječima Ivana Radojičića, direktora Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, „korisnici prevoza će vrlo brzo primijetiti dodatni nivo komfora u odnosu na ostale autobuse, prvenstveno zbog tišine i manje vibracija“.

Izvor: Agencije