Musk se povlači s čela Twittera

Elon Musk je postao izvršni direktor Twittera kad je kupio tu internet platformu u oktobru za 44 milijarde dolara, no odmah je dao na znanje da to nije trajno rješenje.

Musk je pronašao nasljednicu koja će uskoro postati nova izvršna direktorica, ali nije naveo njeno ime (Reuters)

Elon Musk je objavio da se povlači sa čelnog mjesta Twittera jer je pronašao nasljednicu koja će uskoro postati nova izvršna direktorica.

Iako Musk nije naveo njeno ime, američki mediji javljaju da je u pregovorima za tu poziciju Linda Jaccarino iz kompanije NBC Universal.

Krajem 2022. Musk je najavio da se planira povući sa čelne pozicije Twittera, ali tek kada nađe i imenuje nasljednika.

Izvršni direktor mreže postao je pošto je kupio tu internet platformu u oktobru za 44 milijarde dolara, no odmah je dao na znanje da to nije trajno rješenje.

Haos i kontroverze

Milijarder Musk vlasnik je kompanije za proizvodnju električnih vozila Tesla te SpaceX, koja proizvodi svemirske letjelice.

Period koji je proveo kao izvršni direktor Twittera bilo je obilježeno haosom i kontroverzama, navodi agencija dpa.

Jaccarino u pregovorima

The Wall Street Journal je objavio kako je Linda Jaccarino, predsjednica globalnog oglašavanja i partnerstava u kompaniji NBC Universal (NBCU), u pregovorima da postane nova izvršna direktorica Twittera.

Jaccarino radi u NBCU više od jedne decenije gdje je bila zagovornica načina za pronalaženje boljih puteva za mjerenje efikasnosti oglašavanja, navodi američki list. Ona je ujedno bila i jedna od ključnih igrača u pokretanju streaming servisa Peacock.

Musk je potvrdio da će preuzeti poslove izvršnog predsjednika i tehničkog direktora za nadzor proizvoda, softvera i sistema, prenio je Reuters.

Izvor: Agencije