Musk: Twitter bi mogao uskoro pozitivno poslovati

Otkad je multimilijarder kupio Twitter, ta društvena mreža je obilježena haosom i nesigurnošću jer je među otpuštenima bio i velik broj inženjera odgovornih za popravak i prevenciju kvarova.

Musk je najavio 'svjetliju budućnost' za Twitter (Reuters)

Vlasnik Twittera Elon Musk rekao je da je ta društvena mreža “otprilike na nuli” nakon povratka većine oglašivača i agresivnog rezanja troškova koje je uključivalo i brojne otkaze, te da bi uskoro mogla “pozitivno poslovati”, prenosi Hina.

Musk je u razgovoru za BBC, koji se prenosio uživo na Twitter Spaces, rekao da njegova kompanija sad ima oko 1.500 zaposlenika, što je veliki rez s 8.000, koliko je Twitter imao prije njegovog preuzimanja u oktobru.

Otkad je multimilijarder kupio društvenu mrežu za 44 milijardi dolara ona je obilježena haosom i nesigurnošću jer je među otpuštenima bio i velik broj inženjera odgovornih za popravak i prevenciju kvarova, rekli su izvori Reutersu.

Twitter je prošle sedmice imao grešku koja je hiljadama korisnika onemogućila da pristupaju poveznicama, što je šesta veća greška od početka godine, tvrdi organizacija za nadzor interneta NetBlocks.

Brojne poteškoće

Musk je priznao teškoće, ali naglasio je da nisu dugo trajale. On je govorio o tome kako je Twitter bio u situaciji da je gubio tri milijardi dolara zbog čega su bile potrebne drastične odluke.

„Mogli bi biti finansijski u pozitivnom već ovaj kvartal, ako stvari budu išle dobro“, rekao je Musk u razgovoru koji je slušalo više od tri miliona ljudi.

Twitter od Muskovog preuzimanja ima pad oglašavanja. On tvrdi da je razlog ciklička priroda potrošnje na oglase, ali i „politički“ razlozi. U srijedu je rekao da se većina oglašivača vratila.

Musk, vlasnik i automobilske tvrtke Tesla i kompanije za putovanje u svemir SpaceX, rekao je da nema nikoga na umu kao kandidata za vođenje Twittera nakon njega.

Teslini investitori smatraju da on preveliku količinu vremena provodi vodeći Twitter te je ranije rekao da bi kraj ove godine bio “dobar trenutak” za pronalaženje novog izvršnog direktora.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada