Proizvođač Apple uređaja bilježi pad prihoda

Iako je potražnja za elektronikom oslabila, februarski prihod bio je viši od 13 milijardi dolara, što je druga mjesečna cifra po iznosu u historiji prodaje Apple uređaja.

Rad u najvećoj svjetskoj fabrici iPhonea u kineskom gradu Zhengzhouu normalizovan je nakon poremećaja zbog pandemije (EPA)

Najveći Appleov dobavljač Foxconn objavio je da je njegov prihod prošlog mjeseca pao za 11,65 posto u odnosu na isti period 2022. zbog slabije potražnje za elektronikom, prenosi Fena.

Međutim, februarski prihod bio je viši od 13 milijardi dolara, što je druga po iznosu mjesečna cifra u historiji prodaje.

Foxconn je dodao da se rad u najvećoj svjetskoj fabrici iPhonea u kineskom gradu Zhengzhouu normalizuje nakon poremećaja zbog pandemije.

Moguće širenje u Indiji

Foxconn je u objavi naveo da je prihod od prodaje kompjutera, pametne potrošačke elektronike te proizvoda za usluge u oblaku i umrežavanju opao u februaru u odnosu na godinu dana ranije „zbog privlačenja konzervativnih kupaca“.

„Na osnovu ostvarenih prihoda u prva dva mjeseca, izgledi za prvi kvartal 2023. su otprilike u skladu s tržišnim očekivanjima“, ističu iz Foxconna, javlja BBC.

Kompanija je potvrdila i da razmatra mogućnost za širenje u Indiji.

Izvor: Agencije