Novi model Samsunga donosi prijevod razgovora u realnom vremenu

Samsung Electronics tvrdi da će razgovor sa drugom osobom na stranom jeziku biti ‘jednostavan kao uključivanje titlova serije’ i obećao da će privatnost razgovora na novim telefonima biti zaštićena.

Kompanija iz Južne Koreje paralelno razvija vlastiti model generativne umjetne inteligencije Samsung Gauss (Reuters)

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics je najavio da će korisnici njegovog novog pametnog telefona uz pomoć AI alata naredne godine moći da prevode komunikaciju u realnom vremenu.

Ova funkcija će biti dostupna na najnovijem modelu telefona Samsung Galaxy koji će biti predstavljen početkom 2024. godine, prenosi Tanjug.

Samsung Electronics je najavio da će razgovor sa drugom osobom na stranom jeziku biti „jednostavan kao uključivanje titlova serije“ i obećao da će privatnost razgovora na novim telefonima biti zaštićena.

Još se ne zna koliko će jezika prevoditi

Funkcija prevođenja zvuka i teksta u realnom vremenu će biti dostupna čak iako neki od učesnika komunikacije ne koriste ovaj model Samsunga.

Nije precizirano koliko jezika će biti dostupno za prijevod.

Kompanija iz Južne Koreje paralelno razvija vlastiti model generativne umjetne inteligencije Samsung Gauss koji se za sada koristi samo u okviru kompanije, a u budućnosti će biti integriran u širok spektar proizvoda ove firme.

Izvor: Agencije