Apple predstavio iPhone 14

Proizvodi usmjereni na vanjski prostor testirat će hoće li Appleova relativno bogata baza kupaca nastaviti trošiti uprkos rastućoj inflaciji.

Cijene vrhunskog modela iPhone 14s iste su kao i prošlogodišnji modeli iPhonea 13 (EPA)

Apple Inc predstavio je nove modele iPhonea 14, koji mogu koristiti satelite za slanje hitnih poruka, kao i Ultra Watch usmjeren na avanturističke sportove poput ronjenja ili triatlona, javlja Reuters.

Proizvodi usmjereni na vanjski prostor testirat će hoće li Appleova relativno imućna baza kupaca nastaviti trošiti usprkos rastućoj inflaciji.

Cijene vrhunskog iPhonea 14s iste su kao i prošlogodišnji modeli iPhonea 13. Ipak, Apple je odustao od svoje najjeftinije opcije, iPhone mini, što znači da najjeftiniji model sada košta 100 dolara više nego prošle godine.

Cijene iPhonea 14 počinju od 799 dolara, a iPhonea Plus od 899 dolara. iPhone Pro koštat će 999 dolara, a iPhone Pro Max 1.099 dolara.

Satelitski SOS povezan s hitnim službama

Apple je najavio i da će njegov satelitski SOS raditi s hitnim službama.

Također je rečeno da će u nekim situacijama korisnici moći koristiti aplikaciju FindMy za dijeljenje svoje lokacije putem satelita kada nemaju drugu vezu.

Kompanija je predstavila i tri nova Apple Watcha, uključujući novi Watch Ultra model za ronjenje. Ultra ima veću bateriju i veću otpornost na vodu i temperaturu te bolji GPS.

Novi pametni satovi uključuju poboljšani budget model, nazvan SE te Series 8 Watch.

Izvor: Agencije