Beckham prepustio Instagram profil ukrajinskoj anesteziologinji

David Beckham, koji ima 71,4 miliona pratitelja na društvenoj mreži Instagram, rekao je da želi istaknuti ‘nevjerovatan rad’ medicinskog osoblja koje djeluje usred ruske invazije.

Bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida, David Beckham (46) ambasador je UNICEF-a od 2005. godine (EPA)

Bivši proslavljeni nogometaš i ambasador UNICEF-a, David Beckham je prepustio kontrolu nad svojim Instagram računom ukrajinskoj dječjoj anesteziologinji koja radi u gradu Harkovu kako bi opisivala iskustva pomaganja ljudima u ratom pogođenom gradu, javlja dpa.

Beckham, koji ima 71,4 miliona pratitelja na toj društvenoj mreži, rekao je da želi istaknuti “nevjerojatan rad” medicinskog osoblja koje djeluje usred ruske invazije.

Liječnica Irina, kojoj je navedeno samo ime i koja je voditeljica regionalnog perinatalnog centra i dječja anesteziologinja, tokom nedjelje objavljivala je isječke i slike na Instagram Stories, pokazujući kako je rat utjecao na rad njezina tima.

“Danas ću vam pokazati kako radimo u vrijeme rata i tko smo postali tijekom ovih ratnih dana”, rekla je.

Rad u teškim uvjetima

Irina je podijelila videozapise na kojima se vidi podrum u koji su trudnice i mlade majke evakuirane tokom prvih dana invazije, jedinica intenzivne njege u kojoj se liječe bebe i generatori kisika koje je donirao UNICEF.

Irina je rekla da “sada radi 24/7” i priznala: “Vjerojatno riskiramo svoje živote, ali uopće ne razmišljamo o tome. Volimo svoj posao”.

Objavila je priču i o Jani i njenom sinčiću Mihajlu, koji je rođen drugog dana rata s problemima s disanjem, a čija je obiteljska kuća uništena tokom borbi. Rekla je da je djetetu “sada bolje”.

Poziv donatorima

Bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida, David Beckham (46) ambasador je UNICEF-a od 2005. godine.

Pozvao je svoje pratitelje da doniraju dobrotvornoj organizaciji koja radi u Ukrajini kako bi obiteljima osigurala pristup čistoj vodi i hrani, osigurala nastavak usluga zaštite djece i pratila situaciju s izbjeglicama u susjednim zemljama.

“Zahvaljujući vašim donacijama, generatori kisika koje su dobili pomažu novorođenčadi da prežive u užasnim uvjetima”, rekao je.

Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini, već je tri sedmice meta ruskih napada.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada