Pad broja dnevno aktivnih korisnika Facebooka, prvi put u historiji

Dionice kompanije Meta pale su za više od 20 posto, što je rezultiralo gubitkom vrijednosti na tržištu, koja je iznosila 200 milijardi dolara.

Facebookova matična kompanija Meta Networks saopštila je da je broj dnevno aktivnih korisnika pao na 1,929 milijardi u kvartalu zaključno s krajem decembra u poređenju sa 1,930 milijardi u prethodnom kvartalu (Reuters)

Društvena mreža Facebook zabilježila je pad broja dnevno aktivnih korisnika prvi put u svojoj 18-godišnjoj historiji, prenosi Anadolija.

Facebookova matična kompanija Meta Networks objavila je da je broj dnevno aktivnih korisnika pao na 1,929 milijardi u kvartalu zaključno s krajem decembra u poređenju sa 1,930 milijardi u prethodnom kvartalu.

Kompanija je također upozorila na usporavanje rasta prihoda zbog konkurencije rivala poput TikToka i YouTubea, dok oglašivači također smanjuju potrošnju, piše BBC.

Zuckerberg: Mlađa publika se okrenula rivalima

Dionice kompanije Meta pale su za više od 20 posto, što je rezultiralo gubitkom vrijednosti na tržištu, koja je iznosila 200 milijardi dolara.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao je da je ovo rezultat toga što se publika, posebno mlađi korisnici, okrenula rivalima.

Meta, koja posjeduje drugu najveću svjetsku platformu za digitalno oglašavanje nakon Googlea, također je saopštila da je pogođena promjenama privatnosti na Appleovom operativnom sistemu.

Izvor: Agencije