Oglašavanje donijelo snažan rast prihoda Alphabetu

Prihodi odražavaju snažnu potrošnju širokog kruga oglašivača i snažnu online aktivnost potrošača i kontinuirano značajan rast prihoda Google Cloudea, potvrdili su iz kompanije.

U cijeloj prošloj godini Alphabetova neto dobit uvećana je 88,7 posto, a prihod je poskočio 41,1 posto (EPA)

Kompanija Alphabet, koja u svom portfelju drži Google, izvijestila je o snažnom rastu prihoda i dobiti u četvrtom tromjesečju 2021. godine zahvaljujući pojačanoj potrošnji na oglašavanje i poslovanju u oblaku, javlja dpa.

Alphabetova neto dobit poskočila je u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca 35,5 posto, na 20,64 milijarde dolara, pokazalo je poslovno izvješće na koje se poziva njemačka agencija. Istovremeno, prihod je uvećan 32 posto, na 75,3 milijarde dolara.

Googleovi prihodi od oglašavanja porasli su 32,5 posto, na 61,24 milijarde dolara. Prihodi od računarstva u oblaku uvećani su 44,6 posto, na 5,54 milijarde dolara.

Rekordna prodaja telefona Pixel

“Naši prihodi u četvrtom tromjesečju od 75 milijardi dolara, uvećani na godišnjoj razini za 32 posto, odražavaju snažnu potrošnju širokog kruga oglašivača i snažnu online aktivnost potrošača i kontinuirano značajan rast prihoda Google Clouda”, rekla je financijska direktorica Ruth Porat.

Izvršni direktor Sundar Pichai istaknuo je i “rekordnu tromjesečnu prodaju telefona Pixel, uprkos ograničenjima u opskrbi”.

U cijeloj prošloj godini Alphabetova neto dobit uvećana je 88,7 posto, na 76 milijardi dolara. Prihod je poskočio 41,1 posto, na 257,6 milijardi dolara.

Izvor: Agencije