Musk najavio mjesečnu pretplatu za autentičnost profila

Musk je objavio da će naplaćivati mjesečnu pretplatu od osam dolara onima koji žele plavu kvačicu pored svojeg imena koja će potvrđivati da je profil autentičan.

Pretplatnici će imati i druge pogodnosti: njihovi tvitovi bit će prioritetni, moći će objavljivati duže video i audio snimke i bit će izloženi dva puta manje reklama (Reuters)

Elon Musk, novi vlasnik Twittera, objavio je da uskoro planira uvesti mjesečnu pretplatu od osam američkih dolara za korisnike koji žele potvrditi autentičnost svojeg profila i biti manje izloženi reklamama, prenosi Hina.

Twitter od prošle godine nudi pretplatu na usluge koje se plaćaju, no Musk želi uvesti novu ponudu, skuplju i namijenjenu većem broju korisnika, što će diverzificirati izvore prihoda te platforme.

Musk, koji je prije nekoliko dana kupio Twitter, objavio je da će naplaćivati mjesečnu pretplatu od osam dolara onima koji žele plavu kvačicu pored svog imena koja će potvrđivati da je profil autentičan.

Sada tu mogućnost mogu koristiti samo neki profili poput vlada, preduzeća, medija, političara, sportista i sl.

Cijena pretplate ovisit će o zemlji

Pretplatnici će imati i druge pogodnosti: njihovi tvitovi bit će prioritetni, moći će objavljivati duže video i audio snimke i bit će izloženi dva puta manje reklama. Cijena pretplate ovisit će o zemlji.

Musk tvrdi da mu profit nije na prvom mjestu i da kupovinom Twittera želi “pomoći čovječanstvu”.

No Twitter 90 posto prihoda ostvaruje od reklama i nikada nije bio profitabilan poput Facebooka, Instagrama i Googlea.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada