Isporuke fotoaparata u 10 godina pale za 93 posto

Mnogi su danas okrenuti pametnim telefonima, jer imaju više nego dobre kamere, praktični su, nosimo ih posvuda i jednostavni su za korištenje.

Najviše je na gubitku najveći trojac - Olympus, Canon i Nikon (EPA)

Digitalne i analogne kamere do pojave pametnih telefona bile su prvi izbor amatera i profesionalaca, čija je strast bila fotografirati, no situacija se uvelike promijenila i brojke to jasno pokazuju, konstatira hrvatski portal ICT Business.

Od 1951. do 2010. godine, navode, bilježio se konstantan rast na tržištu fotoaparata, a onda je sve krenulo nizbrdo. Od 2010. do 2020. godine isporuke su pale za 93 posto, a to se odnosi prije svega na najveći trojac – Olympus, Canon i Nikon.

Slijedi pad prodaje

Prema ICT Businessu, situacija je to protiv koje nije moguće boriti se, pa je na industriji da se prilagodi potrebama preostalog broja korisnika – ponajprije profesionalcima i entuzijastima koji neće odustati od fotoaparata.

Primjećuju i kako će se mnogi ipak okrenuti pametnim telefonima, jer imaju više nego dobre kamere, praktični su, nosimo ih posvuda i jednostavni su za korištenje.

Zaključno, očekuju da će se situacija nastaviti u smjeru pada prodaje fotoparata, a nikako u smjeru njenog povećanja.

Izvor: Agencije

Povezane

U Barceloni se održava svjetski sajam mobilnih tehnologija, na kojem proizvođači predstavljaju nova dostignuća. Osim posljednjih modela smartphonea, posjetioci pokazuju veliko interesovanje za tehnologiju virtualne stvarnosti, na koju su potrošači tokom protekle godine potrošili blizu šest milijardi eura.

Published On 28 Feb 2017
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO