Facebook počeo prodaju pametnih naočara

Naočare se mogu kupiti u SAD-u, Australiji, Kanadi, Irskoj, Italiji i Velikoj Britaniji, početna cijena im je 299 dolara, a bit će dostupne u 20 različitih dizajna.

Omogućeno je snimanje fotografija i videozapisa, razmjena datoteka, slušanje muzike i upućivanje poziva (EPA)

Facebook je pustio u prodaju pametne naočale Ray-Ban Stories, razvijene u suradnji s EssilorLuxotticom i Ray-Banom, objavila je tvrtka na svojoj web stranici.

Pametne naočale Ray-Ban Stories omogućuju snimanje fotografija i videozapisa, razmjenu datoteka, slušanje glazbe i upućivanje poziva, navodi se u priopćenju, koje prenosi Hina.

Početna cijena im je 299 dolara, a bit će dostupne u 20 različitih dizajna. Moći će se kupiti u trgovinama u SAD-u, Australiji, Kanadi, Irskoj, Italiji i Velikoj Britaniji.

Naočale su izrađene s dvije kamere rezolucije pet megapiksela, što omogućuje snimanje fotografija i videozapisa u trajanju do 30 sekundi pomoću tipke ili Facebookova glasovnog asistenta.

Nova aplikacija Facebook View

Uređaj je opremljen i s tri mikrofona i zvučnikom, a sinkronizacija s posebnom novom aplikacijom Facebook View omogućuje slanje snimki izravno na društvene mreže i instant messengers, kao i spremanje na telefon i kasnije uređivanje.

LED žičana žaruljica za snimanje svijetli kako bi ljudi u blizini znali kada korisnik snima fotografiju ili video zapis.

Pametne naočale Ray-Ban Stories prvi su proizvod koji je izašao iz Facebookova višegodišnjeg partnerstva s EssilorLuxotticom.

Izvor: Agencije