Tesla otvorio prvu solarnu punionicu za e-vozila u Kini

Proizvođač električnih vozila Tesla je u Kini otvorio prvu stanicu za punjenje u Kini, koja se napaja putem solarnih panela i koja ima vlastiti depo za skladištenje energije.

Tesla je 2016. godine ušao u sektor solarnog biznisa kupovinom preduzeća SolarCity sa sjedištem u Kaliforniji za 2,6 milijardi dolara, navodeći da namjerava da razvija vlastito poslovanje u energetskoj branši (Reuters)

Proizvođač električnih vozila Tesla saopštio je da je u Kini otvorio prvu stanicu za punjenje u Kini, koja se napaja putem solarnih panela i koja ima vlastiti depo za skladištenje energije.

Stanica za punjenje električnih automobila u gradu Lasa će proizvoditi energiju od sunčeve svjetlosti, objavila je kompanija na svom postu na kineskoj društvenoj mikroblogerskoj mreži Weibo, prenosi Tanjug.

Solarni biznis

Tesla je 2016. godine ušao u sektor solarnog biznisa kupovinom preduzeća SolarCity sa sjedištem u Kaliforniji za 2,6 milijardi dolara, navodeći da namjerava da razvija vlastito poslovanje u energetskoj branši, prenosi Reuters.

Kompanija proizvodi Solar Roof sistem za proizvodnju električne energije, koji izgleda poput običnih crijepova za krov, i sistem Powerwall koji može da skladišti energiju koju generira solarne ploče.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO