Platni gigant Square mijenja korporativno ime u Block

Sqaure je fokusiran na lična plaćanja i istoimeni čitač kartica, koji ljudima omogućuje prihvatanje plaćanja kreditnim karticama na pametnom telefonu.

Čim je objavljena promjena imena, dionice kompanije su porasle za gotovo jedan posto (Reuters)

Square, kompanija za plaćanja koju vodi suosnivač Twittera Jack Dorsey, najavila je promjenu imena u Block, budući da se želi proširiti izvan svog platnog poslovanja i u nove tehnologije poput blockchaina, javlja Reuters.

Kompanija sa sjedištem u San Franciscu navela je kako je dosadašnji naziv Square postao sinonim za njezin posao prodavača, a novo ime  Block razlikovalo bi korporativni entitet od njegovih poslova. Prema britanskoj agenciji, riječ je o strategiji sličnoj rebrandiranju kompanije Facebook u Meta Platforms, prošlog mjeseca.

Square je potvrdio kako neće biti organizacijskih promjena i da će različite poslovne jedinice – Square, peer-to-peer usluga plaćanja Cash App, usluga za streaming glazbe Tidal, kao i njezin segment financijskih usluga fokusiran na bitcoin – nastaviti održavati svoje robne marke.

Čim je objavljena ova promjena, dionice kompanije su porasle za gotovo jedan posto.

Kompanija osnovana prije 12 godina

“Novo ime sadrži mnogo značenja za kompaniju – građevni blokovi, kvartovi i njihova lokalna poduzeća, zajednice koje se okupljaju na zabavama prepunim muzike, blockchain, dio koda i prepreke koje treba prevladati”, navedeno je u priopćenju kompanije Square.

Takav potez uslijedio je nekoliko dana nakon što je Dorsey odstupio s pozicije glavnog izvršnog direktora na Twitteru.

Dorsey je suosnivač Squarea od 2009. godine s naglaskom na osobna plaćanja i njegov istoimeni čitač kartica, koji ljudima omogućuje prihvaćanje plaćanja kreditnim karticama na pametnom telefonu, podsjeća tportal.

Novo ime će stupiti na snagu 10. decembra, naveo je Square uz napomenu kako se oznaka SQ na burzi u New Yorku u ovom trenutku neće mijenjati.

Izvor: Agencije