Kina će oštrije regulirati objave o slavnima na internetu

Vlasti u Kini posljednjih mjeseci počele su oštrije uticati na smanjenje onoga što nazivaju ‘haotičnom’ kulturom obožavatelja slavnih u zemlji.

Svrha najavljene odluke je stvaranje pozitivnog i zdravog internet okruženja (EPA - Ilustracija)

Kinesko regulatorno tijelo za cyber prostor namjerava postrožiti regulaciju informacija o slavnim osobama na internetu, uključujući i objave o njihovim osobnim podacima te objave njihovih oglasa na internet stranicama, javlja Reuters.

Prema najavi, svrha takve odluke je stvaranje pozitivnog i zdravog internet okruženja.

Suzbiti širenje ‘tračeva’

Kineska uprava za cyber prostor smatra da širenje ‘tračeva’ i jurnjava za zvijezdama negativno utječe na glavne vrijednosti.

Vlasti u Kini posljednjih mjeseci počele su oštrije utjecati na smanjenje onoga što nazivaju “kaotičnom” kulturom obožavatelja slavnih u zemlji, naredivši operatorima, internet platformama i umjetnicima da pomognu u suzbijanju tog fenomena.

Izvor: Agencije

Povezane

Gašenje internet pristupa ili poteškoće u njegovom radu se gotovo uvijek poklapaju s izborima, protestima građana ili za vrijeme državnih udara.

Published On 04 Apr 2021

Iako su Facebook, Instagram i Twitter najpopularnije i najkorištenije društvene mreže, one su ipak ‘općeg tipa’, bez posebnog fokusa na bilo koju aktivnost njegovih korisnika.

Published On 14 Jun 2021
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO