Facebook, Instagram i WhatsApp pod kapom firme Meta

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebook, te da se firma distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme.

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebook, te da se firma distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme (EPA)

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg predstavio je niz novih koncepata, a najavio je i da će kompanija promijeniti ime u Meta, prenose američki mediji.

Društvena mreža će i dalje zadržati ime, te će od sada firma Meta biti vlasnica tri velika brenda: Facebooka, Instagrama i WhatsAppa.

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebook, te da se firma distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme, prenosi Tanjug.

‘Fokusiranje na budućnost’

“Znam da će neki ljudi reći da ovo nije vrijeme za fokusiranje na budućnost, i ja sam želim naglasiti da postoje važna pitanja na kojima sada treba raditi. Uvijek će ih i biti”, rekao je Zuckerberg tokom konferencije o virtuelnoj i proširenoj stvarnosti.

Kazao je da nije siguran da će za mnoge ljude ikada biti dobro vrijeme da se fokusiraju na budućnost.

“Ali također znam da ima i puno vas koji se osjećate isto kao i ja. Živimo za ono što gradimo. Iako griješimo, nastavljamo učiti i gradimo i idemo naprijed”, rekao je Zuckerberg.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada