Iako opterećen kritikama, Facebook ostvario veći profit

Velika tehnološka kompanija ostvarila je devet milijardi dolara profita u trećem kvartalu, u odnosu na 7,8 milijardi dolara iz prošle godine.

Informacije o većem profitu dolaze usred novih tvrdnji o neetičkom ponašanju koje je iznijela bivša zaposlenica (EPA)

Facebook je u trećem kvartalu prijavio profit veći od očekivanog, dok se i dalje suočava sa lošom slikom u medijima zbog internih dokumenata koji su procurili, javlja BBC.

Div društvenih mreža ostvario je devet milijardi dolara profita u trećem kvartalu, u odnosu na 7,8 milijardi dolara iz prošle godine.

Međutim, pogodilo ga je novo ažuriranje privatnosti za Appleov iOS 14 operativni sistem, što je otežalo brendovima da oglasima ciljaju određene korisnike.

To dolazi usred novih tvrdnji o neetičkom ponašanju koje je iznijela bivša zaposlenica, prenosi Fena.

Zuckerberg: Prikazuju lažnu sliku kompanije

Frances Haugen je javnosti objavila interne dokumente u kojima se navodi da je Facebook stavio profit ispred sigurnosti korisnika.

Više medijskih izvještaja tvrdi da dokumenti pokazuju da Facebook nije moderirao sadržaj koji je promovirao govor mržnje i seksualnu trgovinu izvan SAD-a.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerburg ovih dana je rekao investitorima: “Ono što vidimo je koordiniran poduhvat da se selektivno koristi dokumente koji su procurili kako bi prikazali lažnu sliku naše kompanije”.

Izvor: Agencije