Hrvatska iz budžeta plaća stvaranje novih videoigara

Cilj javnog poziva je podsticanje razvoja izvrsnosti videoigara edukativnog, kulturnog i/ili umjetničkog značaja, objavilo je Hrvatsko audiovizualno vijeće.

Razvojem i proizvodnjom videoigara želi se pomoći hrvatskoj i europskoj audiovizuelnoj kulturi (EPA)

Hrvatsko audiovizualno vijeće je, na temelju prijedloga ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, raspisalo javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2021. godini, u kategoriji poticanja razvoja i proizvodnje videoigara, javlja Hina.

Kako su izvijestili iz Hrvatskog audiovizualnog centra, cilj je ove kategorije unutar javnog poziva potaknuti razvoj izvrsnosti videoigara edukativnog, kulturnog i/ili umjetničkog značaja koji su od interesa za Republiku Hrvatsku te hrvatsku i europsku audiovizualnu kulturu.

Prijave traju mjesec dana

Prijavu je moguće podnijeti u dvije potkategorije: razvoj projekata i proizvodnja videoigara.

Prijavnica i svi dokumenti mogu se dati na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem/online, najkasnije do 19. studenog.

Cjeloviti tekst javnog poziva i informacije o svim ostalim uvjetima mogu se pročitati na stranicama HAVC-a.

Izvor: Agencije

Povezane

Videoigre trenutno su jedna od najunosnijih kreativnih industrija. U zemljama poput Hrvatske sve je više mladih programera koji osnivaju vlastite kompanije za proizvodnju videoigara na mobitelima, računarima ili konzolama, dok su prije 15-20 godina morali prelaziti okeane da bi se bavili takvim zanimanjima. Više u priči Marina Barukčić.  

Published On 13 Jun 2018
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO