Japan ulaže 880 miliona dolara u napredne tehnologije

Ministar za ekonomsku revitalizaciju Daishiro Yamagiwa smatra da japanska ekonomija neće rasti ukoliko se ne naprave promjene u industrijskoj strukturi uz pomoć nauke i tehnologije.

Japanski ministar smatra da če ova sredstva pomoći u ubrzavanju korištenja vještačke inteligencije, biotehnologije i robotike (EPA)

Japan će osnovati fond od 880 miliona dolara kako bi podržao istraživanje i razvoj naprednih tehnologija u cilju jačanja industrijske konkurentnosti, izjavio je ministar za ekonomsku revitalizaciju Daishiro Yamagiwa.

Smatra da će sredstva pomoći u ubrzavanju korištenja vještačke inteligencije, biotehnologije i robotike, prenosi Tanjug, pozivajući se na agenciju Kyodo.

Tehnologija u službi rasta ekonomije

Kaže da “japanska ekonomija neće rasti ukoliko se ne naprave promjene u industrijskoj strukturi uz pomoć nauke i tehnologije”.

Yamagiwa, koji je nadležan za vladin odgovor na pandemiju, kaže da očekuje da će “ljudi u Japanu živjeti bez ikakvih restriktivnih mjera od novembra, ukoliko se nastavi pad u broju novooboljelih”.

Izvor: Agencije