Evropa i Sjeverna Amerika povećale potrošnju interneta

Potrošnja interneta opala je tek u septembru za 20 posto u odnosu na početak pandemije COVID-19.

CES je međunarodna izložba potrošačke elektronike s pratećim konferencijskim programom (EPA)

Internet saobraćaj je od februara do septembra 2020. godine bio povećan na tržištu Evrope i Sjeverne Amerike za čak 700 posto, rečeno je online webinaru “CES 2021 Digitalna platforma – Najnoviji IKT trendovi i tržište uređaja za korisnike”.

Do povećanja internet saobraćaja došlo je zbog drugačijih uslova života izazvanih pandemijom COVID-19, rekao je stručnjak za IT Aleksandar Pavlović.

Istakao je da je potrošnja interneta opala tek u septembru za 20 posto u odnosu na početak pandemije, prenosi Tanjug.

CES je međunarodna izložba potrošačke elektronike s pratećim konferencijskim programom, koja je ove godine održana online u Las Vegasu od 11. do 14. januara.

4K digitalni ekrani i 5G mreža

Urednik IKT Biltena Dragorad Milanović ukazao je da trendovi lansirani na prošlogodišnjem “CESU 2020” o tržištu 8K digitalinih TV ekrana nisu ostvareni iz objektivnih razloga i složenosti globalnog tržišta elektronskih uređaja.

Istakao je da su korisnici ovogodišnjeg CESA zahtijevali da se inovativana digitalna tehnologija, pripremljena za prošlogodišnju promociju, primijeni u ovogodišnjoj klasi 4K digitalnih ekrana.

Učesnici skupa su diskutirali o najnovijoj 5G mreži mobilnih bežičnih komunikacija koje imaju poseban značaj u nametnutim uvjetima života i rada, a koji su posljedica pandemije COVID-19.

Trend 4K

Jedan od učesnika, Aleksandar Jovanović, istakao je trend 4K i kaže da je pogrešno nabaviti novu kameru koja nema rezoluciju 4K formata i mogućnost bežične konekcije.

Na webinaru je bilo riječi o prvoj ovogodišnoj izložbi potrošačke elektronike “CES 2021”, na kojoj je bilo registrovano duplo manje izlagača u odnosu na njih 4.000 prethodne godine.

Virtuelna izložba je zabilježena i na više od 100 sati digitalnog videoformata, sa prevodom na 16 jezika i biće dostupna do 15. februara.

Izvor: Agencije