Broj korisnika WhatsAppa prešao dvije milijarde

WhatsApp garantira da je svaka poslana poruka osigurana (EPA)

WhatsApp, mobilna aplikacija za dopisivanje, objavila je da ima više od dvije milijarde korisnika diljem svijeta, ali i da štiti njihovu privatnu komunikaciju, javio je AFP.

“Oduševljeni smo što vam možemo reći da WhatsApp ima više od dvije milijarde korisnika u svijetu”, navela je ta grupacija i naglasila važnost zaštite komunikacije, fotografija, videa i drugih ličnih podataka svojih korisnika.

“Znamo da što se više povezujemo, više moramo štititi podatke”, komentirao je WhatsApp, prenijela je Hina.

“Dok provodimo sve više vremena online, zaštita razgovora je važnija nego ikada”.

Svaka poruka osigurana kriptiranjem

WhatsApp garantira da je svaka poslana poruka osigurana “moćnim kriptiranjem”.

Početkom mjeseca je saopćeno kako starije verzije Androida i iOS operativnih sistema više nemaju pristup aplikaciji WhatsApp, koja je u vlasništvu Facebooka, upravo iz sigurnosnih razloga.

“WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala sigurna, ali istovremeno se suočava s neugodnom pratećom pojavom, odnosno činjenicom da aplikacija više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima”, rekao je Ben Wood, analitičar CCS Insighta.

Aplikacija WhatsApp je četvrta najčešće preuzimana aplikacija desetljeća i ona je prvi put još 2017. godine upozorila svoje korisnike na promjene koje ih čekaju u budućnosti.

Izvor: Agencije