Amazon kupio startup koji se bavi autonomnim skladištenjem

Radujemo se saradnji s fantastičnim timom Canvas Technologyja i pronalaženju novih izuma, poručili su iz Amazona (EPA)

Amazon je kupio Canvas Technology, startup koji se bavi takozvanom robotikom za skladištenje, prenosi portal TechCrunch.

Ovim potezom Amazon nadopunjuje svoj rasteći portfolio unutar Amazon Roboticsa, podružnice kompanije koja se bavi razvojem automatiziranog skladištenja i povrata.

Iz Amazona je potvrđena akvizicija.

“Inspirirani smo inovacijama Canvas Technologyja i dijelimo zajedničku viziju budućnosti, u kojoj ljudi rade uporedo s robotikom kako bi se dodatno unaprijedila sigurnost na radnom mjestu,” rekao je glasnogovornik kompanije.

“Radujemo se saradnji s fantastičnim timom Canvas Technologyja i pronalaženju novih izuma.”

Autonomna teretna kolica

Canvas je osnovan 2015. godine i već je predstavljao impresivne tehnologije, uključujući potpuno autonomni sistem teretnih kolica, čime je startup postao konkurentan na tržištu.

Njihova autonomna teretna kolica prikazana su prošle godine, gdje su u impresivnoj demonstraciji izbjegavala ljude i prepreke u prepunoj prostoriji.

Sistem koristi 3D sliku i originalni softver, koji se može primijeniti i na drugi hardver, u suštini radeći kao samovozeći automobil u skladištu.

Izvor: Agencije


Povezane

Prema novom Zakonu o poreznim olakšicama i poslovima, porez na dobit koji bi Amazon trebao uplatiti u federalni budžet SAD-a iznosi 21 posto, što je smanjenje u odnosu na 35 posto, koliko je iznosio godinu ranije

Published On 19 Feb 2019
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO