Facebook blokirao više od 1.000 naloga u Pakistanu i Indiji

Kašmir
Kriza u Kašmiru datira iz 1947. godine kada je Velika Britanija napustila područje bez rješavanja statusa regije (Reuters)

Društvena mreža Facebook priopćila je u ponedjeljak navečer kako je blokirala više od 1.000 profila strana i skupina povezanih s pakistanskom vojskom i jednom indijskom strankom zbog “neautentičnog” sadržaja.

Ukupno 1.126 profila je ukinuto na Facebooku i Instagramu, priopćila je društvena mreža koju koriste 2,3 milijarde ljudi diljem svijeta, prenosi Beta.

Facebook je ukinio nekoliko stotina lažnih profila u Pakistanu, koji su bili namijenjeni za manipuliranje korisnicima, navodi se u priopćenju.

Većina tih strana je veličala pakistansku vojsku ili se bavila Kašmirom, područjem zbog kojeg su Pakistan i Indija vodile dva rata.

Poboljšanje imidža

Društvena mreža je ukinula 687 lažnih profila u Indiji, povezanih s jednom oporbenom strankom, desetak dana uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Facebook pokušava poboljšati svoj imidž nakon brojnih polemika i kritika posljednjih mjeseci.

Tenzije između Indije i Pakistana u kriznom Kašmiru nedavno su eskalirale, nakon je 14. veljače u bombaškom napadu na konvoj ubijeno 44 i ranjeno 20 indijskih vojnika, te je nakon toga zabilježen niz incidenata.

Izvor: Agencije