Twitter uputio izvinjenje zbog korištenja privatnih podataka

Odluka će stupiti na snagu 22. novembra (EPA)
Odluka će stupiti na snagu 22. novembra (EPA)

Društvena mreža Twitter uputila je ispriku svojim korisnicima navodeći da su informacije o adresama e-pošte i brojevima telefona njezinih korisnika slučajno korištene u uslugama reklamiranja, prenosi Anadolija.

Kako je navedeno iz Twittera, informacije koje korisnici navedu u sustavu radi sigurnosti njihova računa slučajno su korištene u uslugama tvrtki za reklamiranje “Tailored Audiences” i “Partner Audiences”.

“Ovo je bila pogreška. Ispričavamo se zbog toga”, navedeno je u priopćenju.

Obaviješteni svi korisnici

Navodi se i kako nije poznato koliki je broj korisnika čiji su podaci greškom podijeljeni, no, kako bi sve bilo transparentno, o slučaju su obaviješteni svi korisnici.

Naglašeno je da se osobni podaci ne dijele s partnerima i trećim osobama na bilo koji način.

Zaključeno je da je problem otkriven 17. rujna te da telefonski i podaci o e-pošti korisnika u tom razdoblju nisu korišteni u uslugama reklamiranja.

Još je jednom upućena isprika te je naglašeno kako su poduzete sve mjere da se ne dogodi slična stvar.

Izvor: Agencije


Povezane

Afera u vezi s neovlaštenom upotrebom podataka korisnika Facebooka, koje je kompanija “Cambridge Analytica” ponudila svojim političkim klijentima, već danima je u vrhu svjetskih vijesti. Programeri te kompanije nekoliko mjeseci su prikupljali informacije o 87 miliona korisnika Facebooka. Sve je to u svjetskoj javnosti razbuktalo raspravu o zaštiti podataka na internetu. O tome je li […]

Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO