Hrvatska kompanija Rimac Automobili predstavila superbrzi auto

Rimac Automobili, C_Two, Concept Two
Superautomobil C_Two s jednim punjenjem može prijeći 650 kilometara (Facebook/Rimac Automobili)

Mate Rimac, vlasnik hrvatske tvrtke Rimac Automobili, koja proizvodi električne superautomobile, otkrio je i predstavio u utorak na autosalonu u Ženevi novi suprebrzi C_Two, za koji kaže da je potpuno novi automobil u odnosu na proslavljenog prethodnika Concept One.

Dizajn je djelo tima same kuće, a hrvatski mediji pišu da su i svi dijelovi osmišljeni i proizvedeni u Hrvatskoj.

Automobil je rezultat revolucionarne tehnologije, pomoću koje razvija čak 1.914 konjskih snaga, od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za vrtoglavih 1,85 sekundi, a do 300 km/h treba mu tek 11,8 sekundi. Maksimalna brzina mu je 412 km/h.

S jednim punjenjem 650 kilometara

Sve bi ga trebalo činiti najbržim električnim automobilom na svijetu.

Prema pisanju medija, planirana proizvodnja je 150 primjeraka, a prema informacijama koje su se mogle čuti na salonu cijena bi mu trebala biti 1,7 milijuna eura.

“Ovaj auto razvijen je iz nule, ništa nije preuzeto iz Concept Onea. Pogonski sustav razvijen je posebno za ovaj auto. Znači, baterijski sustav, šasija, motori, inverteri, getribe… Samo inicijalna ideja električnog superautomobila je preuzeta”, rekao je Rimac prije predstavljanja u Ženevi za Večernji list.

Rekao je i da sa C_Two žele ići još korak dalje u odnosu na Concept One, koji je, kako je rekao, pokazao da je brži i od Lamborghinija i od Ferrarija.

Što se tiče autonomije C_Two, s jednim punjenjem ovaj hiperautomobil može prijeći čak 650 kilometara, navela je tvrtka na svojoj Facebook-stranici.

Izvor: Al Jazeera