Povratak legende: Nokia 3310 ponovo na tržištu

Krasilo ga je, a i novu verziju će krasiti, veoma izdržljiva baterija u skoro neuništivom „tijelu“ (Twitter/ Historical Pics)

Proizvođač mobilnih telefona Nokia objavila je kako će ponovo početi prodaju modela 3310, vjerovatno najotpornijeg i najdražeg mobitela u historiji, javljaju evropski mediji.

Ovaj telefon se prvi put počeo prodavati 2000. godine i na nekoliko načina je obilježio početak modernog doba mobitela, piše Independent. Krasilo ga je, a i novu verziju će krasiti, veoma izdržljiva baterija u skoro neuništivom „tijelu“.

Kako navodi britanski medij, „reinkarnacija“ stare 3310-ke prodavat će se za samo 59 eura i vjerovatno će biti draga rezervna opcija za mnoge.

Problemi u novoj eri

Zvanična obavijest o povratku legende na tržište mobilne telefonije bit će objavljena tokom ovog mjeseca na Svjetskom kongresu mobitela.

Finska Nokia ima dosta problema da se snađe u eri pametnih telefona (smartphone), ali postiže uspjehe u novim izdanjima „starih hitova“ među kojima je i Nokia 215 koja se može kupiti za 29 američkih dolara.

Izvor: Agencije


Povezane

Nakon što je Microsoft preuzeo Nokiu, za budućnost finske kompanije rodila se nova nada. Optimizam je zavladao i u jednom malom finskom mjestu, odakle je priča o Nokiji prvobitno potekla i čiji je svaki peti stanovnik bio zaposlen u ovoj kompaniji.

Published On 16 Oct 2013
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO