SAD povlači milione Samsungovih smartphonea

Do sada je Samsung primio 92 izvještaja o pregrijavanju baterija u SAD-u (Reuters)

Američko povjerenstvo za sigurnost potrošačkih proizvoda objavilo je službeno povlačenje pametnog telefona Samsung Galaxy Note 7, nakon izvješća o eksplozijama uređaja zbog neispravnih baterija.

Južnokorejski tehnološki div Samsung već je pokrenuo dobrovoljni opoziv nakon pritužbi potrošača.

Prema podacima tvrtke, problem s baterijama pogađa 2,5 mililijuna uređaja globalno, uključujući milijun u Sjedinjenim Državama.

Opoziv dolazi u vrijeme kada je Samsungov glavni konkurent Apple tek pustio u prodaju novi model iPhonea.

“Zbog toga što taj proizvod predstavlja takvu ozbiljnu opasnost od požara, pozivam sve potrošače… da odmah iskoriste ovo povlačenje”, rekao je Elliot Kaye, čelnik CPSC-a, prenosi Hina.

‘Sigurnost je najviši prioritet’

Dosad je Samsung primio 92 izvješća o pregrijavanju baterija u SAD-u, uključujući 26 izvješća o opeklinama i 55 o materijalnoj šteti, navodi se na internetskoj stranici Povjerenstva.

Tvrtka je priopćila da će ubrzati povlačenje tog pametnog telefona, dok je Tim Baxter, predsjednik Samsung Electronicsa za Ameriku, izjavio da je “sigurnost potrošača uvijek naš najviši prioritet”.

Novi model pametnog telefona Samsung je lansiran 19. kolovoza i od tada je općenito bio dobro prihvaćen od kritičara i potrošača.

Model Galaxy Note 7 je najnoviji uređaju iz Samsungove serije takozvanih phableta, pametnih telefona s vrlo velikim ekranima i u ovom slučaju svjetlosnom olovkom.

Izvor: Agencije