Samoupravljajući automobili lijek za gužve

Saobraćajne gužve dio su svakodnevice u velikim gradovima. Nove tehnologije poput “automobila bez vozača” mogle bi da budu rješenje. Novinar Al Jazeere Tarek Bazely donosi priču iz San Francisca o tome kakva rješenja za gužve možemo da očekujemo.

Slično kao i brojni svjetski gradovi, San Francisco se razvijao po mjeri automobila. Na ogromne autoceste nastavlja se mreža zagušenih ulica te centar grada u potpunosti okupiran automobilima.

U gradskoj agenciji za promet vjeruju da je takvom zastarjelom tehnološkom modelu odzvonilo.

Timothy Papandreou, direktor Inovacija Gradske Agencije za promet, kazao je: “Gradovi su, nažalost, postali žrtve automobilskog društva koje se počelo razvijati ranih 40 godina prošlog stoljeća. Transport baziran na automobilima više nije isplativ”. 

Gradski oci potiču građane da se ne voze sami u automobilima. Promoviraju hodanje, vožnju biciklom i dijeljenje prijevoza. S druge strane, pozorno prate napredak u razvoju automatizacije. Čak 12 kompanija u regiji radi na nekom obliku samoupravljajuće tehnologije.

“Kao što su mobiteli promijenili naš način komunikacije, nova generacija automatiziranih vozila mogla bi način našeg kretanja po gradovima. Ovdje u San Franciscu, jednom od prometno najzagušenijih američkih gradova, stručnjaci proučavaju tu tehnologiju i pokušavaju pronaći način da promijene naše navike – pogotovo one koje se odnose na automobile”, javlja Bazely. 

Testiranje automobila

Google testira svoja automatizirana vozila u četiri američka grada. Kada bi tradicionalne taksije zamijenili ovakvim vozilima, procjenjuje se da bi cijena vožnje bila jedna desetina današnje.

Ako bi ih svakodnevno koristio, prosječnog Amerikanca bi to godišnje koštalo upola manje nego da ima vlastiti automobil. Vrlo primamljivo – pogotovo za mlađe generacije.

Analitičarka prometa Lauren Isaac je rekla: “Za razliku od prethodnih generacija, mladima nije presudno posjedovati vlastiti automobil. Tada se radilo o osjećaju slobode da možeš sjesti u auto i otputovati gdje god želiš. Mislim da ljudi i dalje žele istu tu slobodu, ali shvataju da ne moraju nužno biti za volanom.”

Usprkos pogibiji vozača u Tesla električnom autu dok je sustav bio na autopilotu, samoupravljajuća vozila imaju potencijal ceste učiniti sigurnijima. Za devet od 10 prometnih nesreća odgovoran je ljudski faktor. Ako računalo može bolje, onda bi se sudari i nesreće mogli izbjeći.

“Vozači vrlo dobro mogu predvidjeti reakcije ostalih učesnika u saobraćaju. Postići da software može to isto i da senzori budu na nivou ljudskog oka, još su veliki izazovi”, rekao je Stephen Shladover.

Dijeljenjem prijevoza u samoupravljajućim vozilima prepolovio bi se broj automobila na cestama, a time i prometne gužve. Riječ je o budućnosti u kojoj će ljudi, a ne automobili određivati izgled i dinamiku naših gradova.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO