Microsoft lansirao SQL Server 2016.

SQL server 2016. povećava produktivnost te omogućava razvoj i upravljanje SQL serverom i bazom podataka na bilo kojoj platformi (Reuters)

Microsoft je lansirao SQL Server 2016. koji je dostupan širom svijeta. Riječ je o, do sada, najsigurnijoj bazi podataka za velike platforme, koja donosi niz novina, od unaprijeđenih funkcionalnosti, većeg opsega informacija o kupcima, kao i unaprijeđenih sigurnosnih funkcionalnosti, prenose agencije.

SQL server 2016. povećava produktivnost te omogućava razvoj i upravljanje SQL serverom i bazom podataka na bilo kojoj platformi. Sada je jednostavnije pristupiti popularnim alatima, poput SQL Server Management Studija (SSMS) te SQL Server Data Toolsa (SSDT), navodi Fena.

Pojednostavljen je svakodnevni razvoj, uključena je napredna analitika te izvještavanje putem mobilnih uređaja, a dostupna su i mjesečna ažuriranja koja osiguravaju da korisnik uvijek ima na raspolaganju najnovije funkcionalnosti.

SQL server 2016. je mnogo više od baze podataka i predstavlja sveobuhvatan sistem upravljanja podacima te rješenja za poslovnu analitiku, pružajući istovremeno podršku za najzahtjevnije aplikacije i uvide. Može se koristiti i na hibridnim cloud rješenjima, čime se smanjuje trošak pohranjivanja, povećava visoka dostupnost i pojednostavljuju IT operacije.

Uvid u vrijedne informacije

Uz to, SQL server donosi najsigurniju i najmanje „ranjivu“ bazu podataka sa šifriranim sigurnosnim funkcionalnostima. Također, korisnici su sada u mogućnosti proširiti svoju bazu podataka na Azure, dok istovremeno zadržavaju funkcionalnosti za kriptiranje „on premise“, čime se pruža jedinstveno hibridno cloud rješenje. 

SQL server omogućava uvid svim zaposlenicima u vrijedne poslovne informacije, posebno one o kupcima. Trenutno su takve informacije uglavnom dostupne visokopozicioniranim zaposlenicima, odnosno članovima Uprave i direktorima sektora.

Prema istraživanju Forrestera, 71 posto vlasnika i menadžera u kompanijama ima pristup vrijednim informacijama dobivenim na temelju naprednih analiza, a trenutno se 1/3 podataka u kompanijama obrađuje u smislene informacije.

Putem SQL servera takve informacije mogu biti dostupne svim zaposlenicima i to na raznim tipovima uređaja, poput mobilnih uređaja putem Mobile Report Publishera koji se bazira na Datazen tehnologiji.

Izvor: Agencije


Povezane

Finski proizvođač, nekadašnji lider u proizvodnji mobitela, najavio globalni povratak na tržište pametnih telefona.

Published On 18 May 2016
Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO