Apple predstavio najveći iPad – iPad Pro

Uređaj ima dijagonalu od 12,9 inča (32,7 centimetara) i 5,6 miliona piksela (EPA)
Uređaj ima dijagonalu od 12,9 inča (32,7 centimetara) i 5,6 miliona piksela (EPA)

Kompanija Apple je na svečanosti u San Franciscu predstavila uređaj iPad Pro, a na skupu je bilo riječi i o Apple Watchu.

“Ova godina je bila nevjerovatna za Apple i danas ćemo saopćiti fenomenalne vijesti”, rekao je izvršni direktor Applea, Tim Cook, pozdravljajući zaposlene i zvanice na događaju.

On je podsjetio da je u aprilu lansiran Appleov pametni sat Apple Watch, s kojim je, prema njegovim riječima, zadovoljno čak 97 posto korisnika.


iPad Pro bi trebao biti brži od 80 posto računara na tržištu [Izvor: EPA]

Nije, međutim, objavio bilo kakvu cifru vezano za prodaju tog sata.

Jedan od čelnika Applea, Jeff Williams, naveo je da Apple Watch sada ima 10.000 aplikacija, među kojima je Facebook Messenger, softver za slanje poruka kojeg je razvio Facebook.

Williams je objavio i partnerstvo između Applea i francuske kompanije koja se bavi proizvodnjom luksuzne robe, Hermes, a koja je napravila tri nove narukvice za Apple Watch koje će biti dostupne od oktobra.

Novi tablet

Predstavljen je i nov model Appleovog tableta iPad – iPad Pro.

iPad Pro ima najveći ekran od svih dosadašnjih uređaja koji funkcioniraju pod operativnim sistemom iOS, rekao je potpredsjednik Appleovog marketinškog odjeljenja Phil Schiller.

Uređaj ima dijagonalu od 12,9 inča (32,7 centimetara) i 5,6 miliona piksela, što je više nego uređaj MacBook.

iPad Pro je debljine 6,9 milimetara.

Baterija bi trebala trajati 10 sati, a iPad Pro dolazi sa četiri zvučnika i pametnom tastaturom specijalno dizajniranom za ovaj tablet.

iPad Pro će biti i brži od 80 posto računara na tržištu, obećao je Schiller, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike TEHNOLOGIJA
POPULARNO