Pepsi u svijetu pametnih telefona

Specifikacije novog uređaja (mobipicker)

Vijest o novom Android uređaju nije novost, ali kada se taj novi uređaj prezentira pod imenom jednog od najvećih proizvođača bezalkoholnih gaziranih pića na svijetu, onda svakako budi interes javnosti.

Ono što je prvobitno bila glasina kasnije je potvrđeno iz Pepsija.

Glasnogovornica Pepsija je za Reuters potvrdila da će uređaj biti dostupan samo u Kini te da Pepsi ovim ne ulazi u industriju proizvodnje mobilnih telefona, već je ovo nastavak kampanje promocije proizvoda uz prodaju odjeće i drugih dodataka.

Nije otkriveno koja će firma bit angažirana na izradi telefona, ali su specifikacije uređaja i prva fotografija novog Pepsi P1 pametnog telefona ”procurile” na kineskom blogu Mobipicker.

 

Novi uređaj će imati 5,5 inčni zaslon sa 1,7GHz četverojezgrenim procesorom, radnu memoriju od dva GB, kameru od 13 megapiksela te Androidov operativnim sistem Lollipop 5.1, “upakovan” u tanko 7,62 milimetra metalno kućište.

Prodaja novog telefona, uz niz drugih Pepsijevih dodataka, trebala bi početi 20. oktobra, po cijeni od oko 200 dolara.

S obzirom na ranije promotivne proizvode kompanije, kao što su providna verzija Pepsija nazavana “Pepsi Crystal”, kao i video igrica “Pepsiman”, ovaj posljednji proizvod možda i nije veliko iznenađenje.

Izvor: Agencije