Murray odustao od Wimbledona, preostaju još samo Olimpijske igre

Andy Murray je nedavno rekao da je malo vjerovatno da će nastaviti karijeru nakon ovogodišnje sezone i da bi mogao odustati nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Andy Murray je dva puta slavio u Wimbledonu, ima Grand Slam titulu i s US Opena te dvije zlatne olimpijske medalje (Matthew Childs / Livepic via Reuters)

Andy Murray, dvostruki osvajač Grand Slam turnira u Wimbledonu, povukao se iz pojedinačnog takmičenja i na terenima All England Cluba igrat će s bratom Jamiejem u igri parova, objavio je njegov menadžerski tim.

Murray (37) je nedavno bio podvrgnut operaciji uklanjanja ciste na kičmi, koja mu je stiskala živce i zbog koje je izgubio kontrolu i snagu u desnoj nozi, podsjeća Reuters.

„Uprkos nevjerovatno napornom radu na oporavku od operacije […] Andy je donio vrlo tešku odluku da ne igra u singlu ove godine“, objavio je Murrayev tim. „Kao što možete zamisliti, izuzetno je razočaran, ali je potvrdio da će igrati u parovima s Jamiejem i raduje se takmičenju u Wimbledonu posljednji put.“

Dva puta slavio u Wimbledonu

Nedavno je Murray rekao da je malo vjerovatno da će nastaviti karijeru nakon ovogodišnje sezone i da bi mogao odustati nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Andy Murray je 2013. okončao 77-godišnje čekanje na britanskog osvajača Wimbledona, a naslov je osvojio i tri godine kasnije, prenosi Hina.

Osim tih naslova, Grand Slam je osvojio i 2012. godine na US Openu u New Yorku. Dva puta je osvajao zlatnu olimpijsku medalju – 2012. u Londonu i 2016. godine u Rio de Janeiru.

Izvor: Agencije