Pripreme za Euro: Hrvatska pobijedila Portugal

Slijedi put na Evropsko prvenstvo za obje reprezentacije te će Hrvatska premijeru imati 15. juna protiv Španije, dok će Portugal prvu utakmicu na prvenstvu odigrati 18. juna protiv Češke.

Po prvi puta u historiji hrvatski nogometaši savladali su Portugal (Rodrigo Antunes / EPA-EFE)

Po prvi put u historiji hrvatski nogometaši savladali su Portugal. U posljednjem pripremnom susretu prije Eura, Hrvatska je u Oeirasu pored Lisabona savladala uglednog suparnika s 2:1 (1:0).

Hrvatska je povela u osmoj minuti kada je Luka Modrić precizno izveo jedanaesterac. Bio je to Modrićev 25. pogodak u reprezentativnom dresu. Portugal je izjednačio u 48. minuti kada je hrvatsku mrežu pogodio Diogo Jota, ali je Hrvatska vratila vodstvo u 56. minuti. Gol odluke postigao je Ante Budimir.

Hrvatska prvi put pobijedila Portugal

Prije ovog prijateljskog susreta Portugal i Hrvatska su se na svim nivoma sastajali sedam puta te je jedan susret završio bez pobjednika, dok je Portugal pobijedio čak šest puta, podsjeća Hina.

Slijedi put na Euro za obje reprezentacije te će Hrvatska premijeru imati 15. juna protiv Španije, dok će Portugal prvu utakmicu na prvenstvu odigrati 18. juna protiv Češke.

Izvor: Agencije