Nogometaši BiH večeras protiv Engleske u Newcastleu

Bit će to debi novog selektora Sergeja Barbareza; prvi put igra i veliki broj novih reprezentativaca.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine na stadionu St. James Park u Newcastleu noć uoči utakmice obavili su posljednje trening pred prijateljski meč s Engleskom (NFSBiH/Anadolu Agency)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Newcastleu igrati prijateljski susret sa selekcijom Engleske, što će biti debi novog selektora Sergeja Barbareza. Prvi put igra i veliki broj novih reprezentativaca.

Od posljednjeg meča reprezentacije u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine nekoliko bosanskohercegovačkih igrača se oprostilo od dresa s državnim grbom, pozvano je nekoliko debitanata tako da će meč s jednom od najboljih svjetskih selekcija biti dobra prilika da se vidi gdje se u ovom trenutku nalazi reprezentacija BiH.

Reprezentativci BiH od srijede su se pripemali u Sarajevu, a dan uoči utakmice u Newcastleu je održana konferencija za novinare, na kojoj su se obratili kapiten Edin Džeko i član Stručnog štaba Ninoslav Milenković umjesto selektora Barbarez koji se uoči puta za Englesku nije dobro osjećao te je ostao u Sarajevu. Ekipi u Engleskoj će se priključiti naknadno.

‘Nije lako igrati protiv Engleske’

“Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali i međusobno razgovarali. Probaćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svjetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo sebi zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu sa razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekat i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju”, rekao je Milenković prenijela je Fena.

Edin Džeko izazvao je veliku pažnju domaćih medija s obzirom na to da je s dosta uspjeha nastupao u Engleskoj za tim Manchester Cityja.

“Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i Stručnog štaba, da se to dovede na jedan zadovoljavajući nivo. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu, ja sam tu”, kazao je Džeko.

Utakmica Engleska – Bosna i Hercegovina igra se od 20:45 na stadionu St James Park u Newcastleu.

Izvor: Agencije