Lakersi na draftu izabrali sina LeBrona Jamesa

Četverostruki MVP i četverostruki prvak NBA lige je često govorio kako mu je san zaigrati sa sinom, a sada je korak bliže ostvarenju te želje.

Prvi put bi se u historiji lige moglo dogoditi da se na terenu nađu otac i sin (Mark J. Rebilas / USA Today Sports via Reuters)

LeBron James Jr. Bronny, 19-godišnji sin NBA zvijezde LeBrona Jamesa, izabran je kao 55. na listi Los Angeles Lakersa u drugoj rundi NBA drafta.

Četverostruki MVP i četverostruki prvak NBA lige je često govorio kako mu je san zaigrati sa sinom u NBA, a sada je korak bliže ostvarenju toga. Obojica će sljedeće sezone vjerovatno biti članovi Lakersa i prvi put u historiji lige moglo bi se dogoditi da se na terenu nađu otac i sin.

Pred Jamesom odluka o produženju ugovora

Igrač Univerziteta Južne Kalifornije LeBron James Jr. u prosjeku je postizao 4,8 poena te imao 2,8 skokova i 2,1 asistenciju po utakmici prošle sezone.

Njegov otac LeBron James do subote mora odlučiti hoće li produžiti posljednju godinu ugovora s Lakersima ili postati slobodan igrač, što ga ne bi spriječilo da ponovno potpiše novi ugovor sa svojim dosadašnjim klubom, javlja Reuters.

Izvor: Agencije