Slovenija rastužila Hrvatsku, Vatreni idu kući

U taboru hrvatske reprezentacije i prije večerašnjih duela bili su svjesni kako ih samo čudo vodi dalje.

Hrvatska se vraća kući već nakon grupne faze (EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH)

Nakon što je Slovenija odigrala 0:0 protiv Engleske više nema niti matematičkih izgleda da se hrvatska reprezentacija plasira u osminu finala, prenosi Hina.

Nada kako bi Engleska mogla pobijediti Sloveniju s tri razlike, a Danska poraziti Srbiju, što bi produžilo “život” hrvatske reprezentacije za još 24 sata, potpuno se rasplinula.

U taboru hrvatske reprezentacije i prije večerašnjih duela bili su svjesni kako ih samo čudo vodi dalje.

“Ne gubim vjeru, niti nadu, ali nismo nikoga pobijedili i nismo zaslužili proći,” kazao je selektor Zlatko Dalić na današnjem druženju s novinarima, pokazalo se posljednjim u Neuruppinu.

Vijesti nisu bile dobre

Da bi prošla dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, hrvatskoj reprezentaciji su se trebala posložiti čak četiri rezultata.

Danska je trebala pobijediti Srbiju, Engleska je morala dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više gola razlike. Potom u srijedu Portugal i Turska u grupi F moraju slaviti protiv Gruzije i Češke.

Hrvatski igrači nakon šokantnog raspleta situacije protiv Italije, danas nisu imali trening niti medijske obaveze. Nije bilo niti zajedničkog gledanja večerašnjih utakmica, mogli su birati kako će pratiti utakmice iz Kelna i Minhena.

Vijesti nisu bile dobre, a kako je večer odmicala postalo je jasno kako će hrvatska reprezentacija daleko ranije nego što se očekivalo zaključiti svoju njemačku priču.

Hrvatska je Njemačku doputovala 9. juna letom iz Lisabona u Berlin, a potom autobusom krenula prema Neuruppinu gdje im je pred više hiljada hrvatskih navijača organiziran svečani doček.

Bio je to sjajan početak, a kraj je daleko tužniji. Hrvatska reprezentacija se u srijedu jutarnjim letom iz Berlina vraća kući.

Izvor: Agencije