UEFA će nastojati spriječiti upade navijača na teren

Na stadionima će biti poduzete dodatne sigurnosne mjere kako bi se dodatno ispunili zahtjevi turnira i spriječili takvi incidenti, poručila je UEFA.

Gledatelji su na utakmici Portugala i Turske (3-0) u Dortmundu nekoliko puta utrčali na teren, a meta za 'selfije' bio je Cristiano Ronaldo (Carmen Jaspersen / Reuters)

Česti upadi navijača na nogometni teren za vrijeme Evropskog prvenstva, koje se sada održava u Njemačkoj, nagnali su organizatore i Evropski nogometni savez (UEFA) na poduzimanje strogih mjera.

Gledatelji su u subotu na utakmici Portugala i Turske (3:0) u Dortmundu nekoliko puta utrčali na teren, a meta za “selfije” bio je Cristiano Ronaldo, prenosi Hina.

“Na stadionima će biti poduzete dodatne sigurnosne mjere kako bi se dodatno ispunili zahtjevi turnira i spriječili takvi incidenti”, izjavila je UEFA.

Zakonske posljedice

Nije navela konkretne detalje o pojedinačnim mjerama.

“Sigurnost na stadionu, na terenu i u prostorijama momčadi glavni je prioritet UEFA-e, njemačkog DFB-a i organizatora Evropskog prvenstva”, istakla je UEFA, iznijevši zakonske posljedice za one koji neovlašteno ulaze na igralište.

“Svaki ulazak na teren od strane neovlaštene osobe predstavlja kršenje stadionskih pravila i rezultirat će udaljenjem sa stadiona, zabranom svih utakmica EP-a i kaznenim prijavama za ulazak na teren.”

Izvor: Agencije