Suspendiran vlasnik Panathinaikosa, košarkaškog prvaka Evrope

Vlasniku košarkaškog prvaka Evrope i Grčke Dimitriosu Giannakopoulosu zabranjuje se prisustvo na utakmicama grčkog prvenstva u trajanju od osam mjeseci, a mora i platiti 35.000 eura kazne.

Giannakopoulos je kažnjen i jer se sudijama obraćao tokom utakmice u više navrata i vikao na njih dok su išli prema svlačionici po završetku utakmice (Srđan Stevanović / Euroleague Basketball via Getty Images)

Vlasnik košarkaškog kluba Panathinaikos Dimitrios Giannakopoulos suspendiran je na osam mjeseci odlukom grčkog sportskog suda.

Kako stoji u presudi, vlasniku prvaka Evrope i Grčke zabranjuje se prisustvo na utakmicama grčkog prvenstva, a mora i platiti kaznu u iznosu 35.000 eura „zbog poteza i izjava koje ponižavaju ugled sporta i događale su se prije, tokom i poslije utakmica“.

Osim njega, kako prenosi Tanjug, novčanu kaznu mora platiti i Panathinaikos i to u iznosu od 50.000 eura, zbog istih razloga.

Giannakopoulos je kažnjen zbog događanja na petoj, odlučujućoj utakmici finala play-offa grčkog prvenstva, u kojoj je njegov klub pobijedio vječnog rivala Olympiacos i osvojio titulu.

Došao na utakmicu, iako mu je već izrečena suspenzija

Vlasnik kluba je bio prisutan na toj utakmici, uprkos tome što mu je već bila izrečena suspenzija u trajanju od tri mjeseca, mada se on žalio na tu odluku.

Giannakopoulos je kažnjen i jer se sudijama obraćao tokom utakmice u više navrata i vikao na njih dok su išli prema svlačionici po završetku utakmice.

Izvor: Agencije