Londonska policija privela 53 osobe na finalu Lige prvaka

Engleski mediji navode kako je navijačima koji su utrčali na teren kontroverzni ruski ‘streamer’ obećao 300.000 funti.

Glasnogovornik Wembleya osudio je 'akcije' navijača koji su utrčali na teren (Carl Recine / Reuters)

Londonska policija privela je 53 osobe uoči i tokom finala Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund.

“Policajci su izvršili 53 hapšenja na Wembleyu, pet zbog invazije na teren, a većina ostalih zbog pokušaja kršenja sigurnosti. Veliki sportski događaji često privlače one bez ulaznica da zaobiđu ogradu ili na drugi način uđu”, kazala je Louise Puddefoot, zapovjednica metropolitanske policije, prenosi Hina.

“Uvjereni smo da je većina pokušaja nezakonitog pristupa Wembleyu ove večeri bila neuspješna zahvaljujući naporima službenika, redara i drugog osoblja stadiona”, dodala je.

Glasnogovornik Wembleya osudio je “akcije” navijača koji su utrčali na teren.

Svi koji su utrčali na teren – uhapšeni

“Sve su osobe uhapšene. Podržat ćemo vlasti kako bismo osigurali poduzimanje odgovarajućih mjera”, rekao je glasnogovornik stadiona Wembley.

Engleski mediji navode kako je navijačima koji su utrčali na teren kontroverzni ruski streamer obećao 300.000 funti.

Ovi propusti su se dogodili uprkos pet miliona funti vrijednoj “čeličnoj odbrani” koju je postavio Nogometni savez kako bi se izbjeglo ponavljanje ružnih scena s EURO 2020 kada su stotine navijača “jurišalo” na stadion bez ulaznica.

Real Madrid je u finalu pobijedio Borussiju Dortmund sa 2:0, osvojivši po 15. put naslov prvaka Evrope. Golove za Real postigli su Dani Carvajal u 74. minuti nakon ubačaja Tonija Kroosa iz kornera, te Vinicius Junior u 83. minuti.

Izvor: Agencije