UEFA kaznila Hrvatski nogometni savez zbog ponašanja dijela navijača

Hrvatski nogometni savez je kažnjen ukupnim iznosom od 87.875 eura, odnosno s 63.875 eura jer su navijači bacali plastične čaše te s 24.000 eura za paljenje baklji.

Hrvatski nogometni savez će, u skladu sa procedurom, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi (Kacper Pempel / Reuters)

UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici 1. kola grupe B Evropskog prvenstva između Španije i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. juna, objavio je HNS.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo UEFA-e je donijelo odluku o novčanoj kazni, prenosi Hina.

HNS je tako kažnjen sa 63.875 eura jer su navijači bacali plastične čaše te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.

Veliki broj navijača

Hrvatski nogometni savez će, u skladu sa procedurom, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku, objavio je HNS.

Inače, HNS se zahvalio rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije.

Također je zamolio navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama.

Izvor: Agencije