Nadal propušta Wimbledon zbog Olimpijskih igara

Na Olimpijskim igrama Nadal bi trebao igrati u konkurenciji muških parova i to u kombinaciji s Carlosom Alcarazom, ovogodišnjim pobjednikom Roland-Garrosa.

Nadal je 14 puta u karijeri osvojio Roland-Garros, a na Igrama u Parizu će se igrati na tim terenima (Teresa Suarez / EPA-EFE)

Legendarni španski teniser, 38-godišnji Rafael Nadal odlučio je propustiti nastup na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira Wimbledona kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre.

Nadal je slavio u All England Clubu 2008. i 2010. godine, ali čak 14 od svojih 22 Grand Slam naslova je osvojio u Roland-Garrosu na zemljanoj podlozi. Ovogodišnji olimpijski turnir igrat će se upravo na terenima na kojima se igra i drugi Grand Slam turnir sezone, piše Reuters.

Na Igrama, Nadal bi trebao igrati u konkurenciji muških parova i to u kombinaciji s ovogodišnjim pobjednikom Roland-Garrosa, Carlosom Alcarazom, prenosi Hina.

‘Najbolje da ne mijenjam podlogu’

“Čitavo ovo vrijeme sam trenirao na zemlji, a nakon što sam saznao kako ću nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu smatram kako je najbolje za moje tijelo da ne mijenjam podlogu sve do tada. Žao mi je što to znači kako neću igrati u Wimbledonu zbog sjajne atmosfere na tom velikom turniru koji će uvijek biti u mom srcu”, objavio je Nadal.

Wimbledon će se ove godine igrati od 1. do 14. jula, dok su Olimpijske igre na programu od 26. jula do 11. augusta.

Izvor: Agencije