Real proslavio naslov prvaka pred hiljadama navijača u Madridu

‘Kraljevski klub’ je 36. put osvojio prvenstvo.

Luka Modrić se s mikrofonom u ruci obratio okupljenima navijačima i zahvalio na 'nevjerojatnoj podršci tokom čitave sezone' (REUTERS/Isabel Infantes)

Nogometaši Real Madrida proslavili su u nedjelju u centru Madrida naslov španskog prvaka pred hiljadama okupljenih navijača.

“Kraljevski klub” je 36. put osvojio prvenstvo.

Igrači su se ujutro okupili u klupskom kampu u Valdebebasu, sjevernom predgrađu Madrida. Predsjednik Špankog nogometnog saveza ondje im je uručio pehar jer su večer ranije igrali u Granadi svladavši domaćina s 4-0.

Hrvatski veznjak Modrić, koji je asistirao za jedan pogodak, sa suigračima je podigao pokal. To mu je četvrti naslov španskog prvaka od kada je u ljeto 2012. došao iz londonskog Tottenhama.

Igrači obučeni u svečane bijele košulje i tamna odijela s kravatama fotografirali su se na pomoćnom terenu. Trener Carlo Ancelotti stajao je između 38-godišnjeg dokapetana Modrića i 34-godišnjeg kapetana Nache Fernandeza, dvojice kojima ugovori istječu za mjesec i po dana.

Igrači su zatim bijelim klupskim autobusom došli na glavni madridski trg Puerta del Sol te unijeli pehar u zgradu regionalne vlade Madrida. Prvake je ondje dočekala regionalna predsjednica Isabel Diaz Ayuso.

“Osvojiti prvenstvo je jako teško pa smo doista sretni”, rekao je Nacho.

On i Modrić iznijeli su pehar na balkon pokazavši ga hiljadama okupljenih navijača na trgu.

“Campeones, campeones…!”, vikala je masa tokom sunčanog proljetnog dana, opisuje Hina.

‘Luka, ostani’

Modrić se s mikrofonom u ruci obratio okupljenima i zahvalio na “nevjerojatnoj podršci tijekom čitave sezone”.

“Hvala vam što ste ovdje i hvala što ste i mene osobno podržavali”, rekao je.

Publika i njegovi suigrači skandirali su “Luka, ostani!”.

Real Madrid je prošli mjesec poručio da će na kraju sezone odlučiti o eventualnom produženju ugovora koji istječe 30. juna.

Igrači su se susreli zatim i s gradonačelnikom Joseom Luisom Martinezom-Almeidom, inače simpatizerom rivalskog kluba Atletico Madrid.

Dok je gradonačelnik čestitato pobjednicima, ispred zgrade gradske vijećnice čekale su također hiljade razdraganih navijača.

Na tamošnjoj Plazi de Cibeles, trgu u čijem se centru nalazi fontana s kipom rimske božicom plodnosti, Real Madrid tradicionalno slavi naslove s navijačima. Mnogi su došli vidjeti kako kapetan Nacho veže Realovu maramu oko vrata božice. To je ritual koji se odvija ondje desetljećima.

“Danas ćemo dobro proslaviti”, rekao je Modrić.

Upravo su Nacho i Modrić najviše puta sudjelovali u tom ritualu. Pobijedi li Real Madrid 1. juna u finalu Lige prvaka Borussiju Dortmund njih dvojica će s 26 osvojenih naslova postati najtrofejniji nogometaši u 122 godine dugoj historiji Real Madrida.

“Nadam se da ćemo za nekoliko dana opet doći ovdje”, rekao je Nacho.

Izvor: Agencije