Macron ‘ne sumnja’ u zlonamjerne aktivnosti Rusije na Igrama

Macronovi komentari, izrečeni povodom inauguracije novog olimpijskog vodenog centra u Saint-Denisu, predstavljaju njegovo najeksplicitnije priznanje do sada da postoje strane prijetnje sigurnosti Igara.

'Nemam nikakvih dilema', rekao je Macron, odgovarajući na pitanje novinara misli li da će Rusija 'pokušati ciljati' Olimpijske igre (Gonzalo Fuentes / AFP)

Francuski predsjednik Emmanuel Macron „ne sumnja“ da će Rusija „zlonamjerno ciljati“ Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta i to, kako je rekao, „u informativnom smislu“.

„Nemam nikakvih dilema“, rekao je Macron, odgovarajući na pitanje novinara misli li da će Rusija „pokušati ciljati“ Olimpijske igre, javlja AFP.

Macronovi komentari, izrečeni povodom inauguracije novog olimpijskog vodenog centra u Saint-Denisu, predstavljaju njegovo najeksplicitnije priznanje do sada da postoje strane prijetnje sigurnosti ili glatkom odvijanju Igara.

‘Čvrstoća, samopouzdanje i odnos s istinom’

„Rusija svaki dan potpiruje činjenicu da nismo mogli učiniti ovo ili ono, pa bi to bio rizik“, kazao je Macron. „To je i razlog zašto se moramo držati. Čvrstoća, samopouzdanje i odnos s istinom snaga su demokratija i velikih nacija“.

Olimpijske igre u Parizu će se održati usred složenih globalnih okolnosti, ruske agresije na Ukrajinu i napada Izraela na Pojas Gaze, koji kompliciraju napore da se očuva sigurnost Igara, prenosi Hina.

Izvor: Agencije