Fenerbahce ipak neće napustiti tursku ligu

Fenerbahce je održao vanrednu skupštinu na svom stadionu u Istanbulu, kojoj je prisustvovalo 22.588 članova kluba – odlučeno je da se ostanu boriti za prvaka Turske.

Mogućnost napuštanja turske lige je najavio predsjednik kluba Ali Koc nakon što su igrači napadnuti po završetku utakmice u Trabzonu (Ali Atmaca / Analodija)

Turski nogometni velikan Fenerbahce odlučio je, ipak, ne provesti svoju prijetnju o napuštanju turske lige što je najavio predsjednik kluba Ali Koc nakon što su igrači napadnuti po završetku nedavne utakmice u Trabzonu.

Tada su igrače na terenu napali navijači, a neki od njih, poput hrvatskog golmana Dominika Livakovića, zadobili su i udarce.

Tim povodom, Fenerbahce je održao vanrednu skupštinu na svom stadionu u Istanbulu, kojoj je prisustvovalo 22.588 članova kluba, javlja Anadolija.

Prethodno je Koc okupio sve nogometaše s kojima je razgovarao o mogućnosti istupanja iz lige, te poručio kako klub „neće pokleknuti niti kompromitirati principe u koje vjeruje zbog šampionata i titula“. Prema njegovim riječima, povlačenje iz lige bila je jedna od najekstremnijih opcija.

Koc: Igrajte i donesite titulu

„U svim našim razgovorima, najmanje preferirana opcija i posljednja bila je istupanje iz lige. Zašto bi naši momci igrali u nižoj ligi? Ta opcija nije dobra jer bi se i u nižim ligama morali nositi s istim problemima kao i sada“, rekao je Koc.

„Skidamo ovu opciju sa stola do sljedeće generalne skupštine koja je za tri mjeseca. Ovdje se obraćam Edinu Džeki, Dušanu Tadiću i Mertu Hakanu: Generalna skupština želi ono što i vi želite. Igrajte i uradite šta je potrebno i donesite nam titulu“.

Nakon 30 odigranih kola Fenerbahce se nalazi na drugom mjestu tabele s dva boda manje od vodećeg Galatasaraya i u lovu je na svoj jubilarni, 20. naslov prvaka Turske. Posljednji je osvojio prije deset godina, prenosi Hina.

Izvor: Agencije