Vitesse ispao iz lige nakon oduzimanja 18 bodova

Komisija za licenciranje usprotivila se namjeri američke grupe investitora Common Group da kupi Vitesse i odredila klubu iz Arnhema kaznu u visini 100.000 eura.

Vitesse je neprekidno igrao u najjačem rangu posljednjih 35 sezona (Maurice van Steen / EPA-EFE)

Vitesse Arnhem će ispasti u nizozemsku Drugu ligu na kraju sezone nakon što mu je oduzeto 18 bodova zbog kršenja uvjeta licenciranja, saopćio je Nizozemski nogometni savez.

Klub, koji je najavio da neće osporiti ovu kaznu, igrao je neprekidno 35 godina u Eredivisie, gotovo redovito se kvalificirajući za evropske kupove, prenosi Hina.

“Ovo je mračan dan, ali to je surova stvarnost,” rekao je Edwin Reijntjes, direktor nizozemskog kluba.

Neizbježna kazna

“Takva sankcija bila je neizbježna, ali mi smo izuzetno sretni zbog prilike koju smo dobili da zadržimo svoju licencu. Klub se želi koncentrirati na očuvanje svoje licence. Žalbeni proces neće pomoći u tome”, poručili su iz nizozemskog kluba.

Nakon što je ionako bio “fenjeraš” sa samo 17 osvojenih bodova u 30 susreta, Vitesse se sada našao na minus jedan bod sa četiri preostala susreta u prvenstvu i samim tim više nema matematičku mogućnost ostanka u D1.

Prošlog februara Komisija za licenciranje usprotivila se namjeri američke grupe investitora Common Group da kupi Vtesse i odredila klubu iz Arnhema kaznu u visini 100.000 eura.

Izvor: Agencije