Iako mu je 58 godina, Romario se vraća na teren

Romario je registriran kao igrač za ekipu America-RJ, koja nastupa u drugoj ligi brazilske savezne države Rio de Janeiro.

America-RJ je bio omiljeni klub pokojnog oca slavnog nogometaša, a sada mu i sin Romarinho nastupa za prvu ekipu (Olaf Kraak - EPA)

Legendarni brazilski napadač Romario, koji je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka 1994. godine, postigavši na tom turniru pet golova, namjerava se vratiti na nogometne terene 15 godina nakon službenog odlaska u penziju.

Danas 58-godišnji Romario registriran je kao igrač za ekipu America-RJ, koja nastupa u drugoj ligi brazilske savezne države Rio de Janeiro, javlja Reuters.

Romario je predsjednik kluba, a i posljednje je minute prije penzionisanja odigrao upravo u dresu tog kluba kada je 2009. ušao na 22 minute. Tada je imao ulogu sportskog direktora.

Želja da igra uz sina

America-RJ je bio omiljeni klub njegovog pokojnog oca, a sada mu i sin Romarinho nastupa za prvu ekipu.

Romario na dobrotvornoj utakmici na stadionu Maracana prije 11 godina (Buda Mendes / Getty Images)

„Nemam se namjeru takmičiti u prvenstvu, već ću odigrati nekoliko utakmica za klub koji mi je u srcu. Uz to ću ispuniti još jedan san, a to je igranje uz svog sina“, objavio je Romario na Instagramu.

Tokom bogate i uspješne karijere Romario je nastupao za najveće klubove iz Rio de Janeira – Vasco da Gamu, Flamengo i Fluminense, dok je u Evropi branio boje PSV-a iz Eindhovena, Barcelone i Valencije, podsjeća Hina.

Izvor: Agencije