Milošević više nije selektor reprezentacije BiH

Navodno je ‘u igri’ za novog selektora više kandidata, ali je Sergej Barbarez najozbiljniji od njih.

Milošević nije uspio odvesti reprezentaciju Bosne i Hercegovine na EURO (Andrej Čukić / EPA)

Savo Milošević više nije selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon isteka ugovora ovog stručnjaka sa NS/FS BiH, Milošević prestaje biti selektor naše najbolje selekcije, potvrdio je Savez na zvaničnoj stranici.

Reprezentaciju je preuzeo u septembru 2023. godine, te je „Zmajeve“ sa klupe predvodio u završnici kvalifikacija i u utakmici baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine, nakon koje naš tim nije uspio da ostvari plasman na veliko takmičenje.

“NS/FS BiH se zahvaljuje Savi Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere”, navodi se u objavi.

Milošević nije uspio odvesti reprezentaciju Bosne i Hercegovine na EURO, kojem je ovog ljeta domaćin Njemačka te je odlučeno da se s njim prekine saradnja.

Barbarez najozbiljniji kandidat

Sarajevskom portalu Klix.ba je potvrđeno da je „u igri“ za novog selektora više kandidata, ali je Sergej Barbarez najozbiljniji od njih. Barbarez nije kao trener vodio niti jedan klub, a igrao je za Velež te u nekoliko njemačkih klubova i najsvjetlije trenutke karijere doživio u HSV-u.

Sergej Barbarez nije kao trener vodio niti jedan klub (Thierry Roge / Reuters)

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 47 utakmica te postigao 17 golova.

Izvor: Agencije