NFL prvi put u historiji gostuje u Južnoj Americi

Utakmice NFL lige dosad su se igrale u Londonu i Njemačkoj, a u međuvremenu je i Madrid izrazio želju za domaćinstvom takvog sportskog spektakla.

Brazilski navijači mogu biti uvjereni u kvalitetnu predstavu u Sao Paulu jer su prošle sezone i Philadelphia i Green Bay izborili nastup u doigravanju (Kyle Terada / USA Today Sports via Reuters)

Brazilski Sao Paulo bit će 6. septembra ove godine domaćin utakmice američkog nogometa (NFL) između Philadelphia Eaglesa i Green Bay Packersa.

Dvoboju će domaćin biti Corinthians Arena i to će biti premijerna NFL utakmica u historiji koja će se odigrati na tlu Južne Amerike, prenosi Hina.

Isto tako, bit će to prva utakmica odigrana u petak navečer u NFL ligi nakon 1970. godine.

“Zaista smo sretni što ćemo mi i Philadelphia biti dio ovog historijskog dvoboja”, izjavio je Mark Murphy, direktor Green Baya.

Igranje izvan SAD-a

Ove dvije ekipe već su igrale izvan granica Sjedinjenih Američkih Država, pa je tako Philadelphia gostovala na Wembleyu 2018. godine i igrala protiv Jacksonvillea, dok je Green Bay nastupio na stadionu londonskog Tottenhama protiv New York Giantsa tokom 2022. godine.

Utakmice NFL lige dosad su se igrale u Londonu i Njemačkoj, a u međuvremenu je i Madrid izrazio želju za domaćinstvom takvog sportskog spektakla.

Brazilski navijači mogu biti uvjereni u kvalitetnu predstavu u Sao Paulu jer su prošle sezone i Philadelphia i Green Bay izborili nastup u doigravanju.

Izvor: Agencije