Kane izjednačio rekord Bundeslige star 60 godina

Hat-trickom protiv Mainza, Harry Kane je izjednačio rekord star 60 godina i održao nade Bayerna da će ‘uhvatiti’ lidera u Bundesligi, Bayer Leverkusen.

Sa još devet utakmica za obaranje rekorda, kapiten Engleske se takođe približio sezonskom rekordu od 41 gola koji je postavio Robert Lewandowski u dresu Bayerna 2020/21 (Michaela Stache / Reuters)

Harry Kane je postigao hat-trick, dok je Bayern Minhen savladao Mainz sa 8:1, izjednačivši rekord star 60 godina i održavši nade svog tima da će uhvatiti lidera u Bundesligi, Bayer Leverkusen.

Kane, koji je takođe upisao dvije asistencije, sada ima 30 golova u svojoj prvoj sezoni u minhenskim bojama, čime je izjednačio rekord u broju golova u prvoj sezoni koji je njemačka legenda Uwe Seeler postavio za Hamburg 1963/64, piše Fena.

Sve bliži rekordu Lewandowskog

Sa još devet utakmica za obaranje rekorda, kapiten Engleske se takođe približio sezonskom rekordu od 41 gola koji je postavio Robert Lewandowski u dresu Bayerna 2020/21.

Ova pobjeda je bila druga najveća pobjeda Bayerna ove sezone, odmah iza njihovog rušenja Darmstadta rezultatom 8:0 u oktobru.

Bayern sada zaostaje sedam bodova za neporaženim Leverkusenom, trenera Xabija Alonsa, koji je u nedjelju domaćin slabom Wolfsburgu.

Izvor: Agencije