Komad betona otpao s tribine nedavno otvorenog stadiona u Osijeku

U incidentu nije bilo povrijeđenih, a iz NK Osijeka su najavili hitan pregled stadiona radi utvrđivanja uzroka nemilog događaja, kao i odgovornosti.

Opus Arena u Osijeku otvorena je ljetos (Davor Javorović / Pixsell)

Komad betona otpao je s dijela istočne tribine Opus Arene, koja je otvorena ljetos, tokom nedjeljne prvenstvene utakmice između nogometaša Osijeka i zagrebačkog Dinama. U incidentu nije bilo povrijeđenih, a iz NK Osijeka su najavili hitan pregled stadiona radi utvrđivanja uzroka nemilog događaja, kao i odgovornosti, javila je Hina.

NK Osijek se u službenom saopćenju „ispričao svima koji su mogli biti ugroženi u takvim okolnostima, pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima“.

Nisu primijećena oštećenja tribine

„Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona. Ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020. godine, kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o.“, objavio je NK Osijek.

„Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine“.

Osječki nogometni prvoligaš je najavio hitan pregled stadiona kako bi se što prije moglo pristupiti sanaciji.

Izvor: Agencije